2010. november 4., csütörtök

Sajtfánk

Nagyon szeretjük ezt a sós süteményt. Lényegében égetett tészta sajttal. Jó sajtos, könnyen elkészíthető és ha marad másnapra (ami elég ritka) még akkor is finom. A receptért örök hála kolléganőmnek, Andinak.

SAJTFÁNK
Hozzávalók:
2,5 dl víz
10 dkg margarin
1 púpos teáskanál só
16 dkg finomliszt
3 tojás
10 dkg reszelt sajt (legyen benne füstölt is)

A vizet a margarinnal és a sóval felforraljuk. Amikor már teljesen elolvadt benne a margarin, belekeverjük a lisztet. Ahogy belekevertük, rögtön levesszük a tűzről a lábast. Ha kihűlt, egyenként belekeverünk 3 tojást. Végül belekeverjük a reszelt sajtot. Diónyi halmokat teszünk sütőpapírral bélelt tepsibe. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése