2010. október 27., szerda

Mindennapi kenyerünk

Legtöbbször, lusta háziasszonyként, a dagasztás nélküli kenyeret készítem, mert este összekeverem a hozzávalókat és reggel csak megsütöm egy jénaiban.
Igazából a kenyér kapcsán keveredtem a gasztroblogok világába. Ez a világ teljesen lenyűgözött, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a sütőben szénné égetett sütőtökös muffinom. Persze azóta én is lehiggadtam, de nagyon sokat tanultam és öröm látni, hogy ennyien alkotnak örömmel a konyhában.
Visszatérve a dagasztás nélküli kenyérre. Mindkét recept gasztroblogos: az egyik Dolce Vita oldaláról  a másik VKOrsitól. Magvakkal, teljes kiőrlésű liszttel, rozsliszttel, pirított hagymával megbolondítva igazán remek házi kenyeret készíthetünk.

A másik kenyér, amit nagyon szeretek Limara pékségéből való, ezt is gyakran sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése